Trapézový plech rodinný dům

Zdravím, Jsme ve fázi výběru krytiny pro rodinný dům (pultova střecha, sklon 10° 17x10,5m). Jednou z variant je použití trapézového plechu, díky sklonu a délce 10,5m. Máte někdo zkušenosti? Popřípadě je tu někdo takový kdo má tento druh plechu má vlastním domě?
Odpovědět
To už radšej falcovaný ako trapézový, ale asi je to o vkuse. Inak si prečítajte pár diskusií, kde ľudia riešia hluk, praskanie a pod., aby ste prípadne neboli prekvapení. Fušerov je v stavebníctve dosť a toto je kritické miesto, kde to možno budete ľutovať.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím, Jsme ve fázi výběru krytiny pro rodinný…
@patrik789 Trapéz je třeba lepší jak imitace tašek, protože mnohdy není tak moc členitý, je tam menší riziko podfouknutí sněhu nebo vody, když se to u hřebenu zadělá. My ho máme teda na šopách, délka 5 metrů a sklon taky žádný velký, možná max 15* a nikdy tam nezateklo.
Odpovědět
Díky za odpovědi. O falcovanem samozřejmě vím ale díky ceně se přikládám spíše právě k trapezu. Jde mi o to že trapézový plech mám/měl jsem spojený vždy s použitím na průmyslové objekty/rekreační objekty apod... a chtěl jsem znát různé názory. Případně pokud ho někdo má na rodinném domu tak i nějaké poznatky/zkušenosti.
Odpovědět
@patrik789 Trapézový bude dělat větší kraval a potom záleží čistě na vás jestli vám to bude vadit. Další věc je ten sklon nevím jaký přesně produkt chcete ale co jsem se teď v rychlosti na pár produktu díval tak jsem našel minimální sklon 13 stupňů na těch vašich 10 jsem nic nenašel. Osobně bych si na dům třeba pozink nedal chci něco co dlouho vydrží a. Pozink už není to co býval takže když plech tak hliník a taky bych šel do falcovaneho dělal jsem to před 2 roky a taková cena to zase nebyla.
Odpovědět
Bohužel až teď zjišťuji že kombinace sklonu a délky 10,5 není úplně ideální a šťastná. Absolvoval jsem několik schůzek a výsledkem jsou následující možnosti. Výše zmíněný trapezovy plech (možné použití od sklonu 9°) a falcovany plech (tady ale je myšleno falcovany přímo na místě ne systém click) u systému click jsem narazil na omezení v délce. Kdy maximální délka pásu je cca 8m a pás by se musel napojovat = spoj= riziko zatekani. Hlinik byl taky jedna z možností ale neslyšel/nečetl jsem na něho moc dobré reference. Hlučnost větší než u pozinku teplotní roztaznost stim se pojí různé bouchani apod...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Bohužel až teď zjišťuji že kombinace sklonu a dél…
@patrik789 Teplotná rozťažnosť 10 m dlhého plechu v jednom kuse bude robiť problémy aj u pozinku, nie len u hliníku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?