Zateplení mezistřešního prostoru

Dobrý den, měl bych prosbu, jestli zakreslená stavba izolace na obrázku dává smysl. Jedná se o rekonstrukci domu ze 70. let. Dále jsem se chtěl zeptat, jestli má smysl izolovat odvětrávaný prostor zevnitř, aby na atice nevznikal tepelný most. Jinak na střeše se počítá s tím, že se původní asfalt, do kterého zatíká, nechá a použije se polystyrén pro vyrovnání a na to se hodí PVC fólie. Jinak rád bych měl v meziprostoru revizní dvířka, abych včas odhalil, že mi zatíká do střechy. Napadají mě tyto dvířka " https://www.estav.cz/cz/3819.jak-zpri... " Jen si říkám, jestli tam nebude profukovat a jestli je ta izolace poklopu dostatečná. Přeci jen vypadá docela tence.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jura159:

Dobrý den, měl bych prosbu, jestli zakreslená st…
@jura159 Ak tam neplánujete chodiť každý týždeň, kúpte si menší poklop bez schodov. Keď tam budete potrebovať ísť, dáte si tam rebrík. Čím menší otvor, tým menej Vás bude trápiť, že je to slabšie zateplené ako zvyšok strechy.
Odpovědět
Já bych tam necpal IPU ale dal plech, určitě tam nebude zatékat tolik co ipa za pár let popraská. No a hlavně ta střecha bude tak roztopená v létě, že ten polystyren se pokřiví a změní strukturu. A pořád nějaké mezery..... Proč to neuděláte normálně na trámy svěsit závěsy, parozábrana, SDK, naházet nad to tam vatu od meziprostoru pod trámy až ještě mezi trámy a nad trámy? Tak to zaizolujete úplně nejlépe, jestli tam bude 30cm pak vaty, tak žádný polystyren ještě někde nahoru nepotřebujete, jelikož nevím na co když mezi tím bude vzduchová mezera a stejně to ještě co polystyren chytí tak uteče dírou. A jestli je to jen proto, aby to něco vyrovnalo, to bych tam radši jen našrouboval latě do toho a dal plech
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Já bych tam necpal IPU ale dal plech, určitě tam …
@vladimir_sacha Tak zatékat tam nebude, když je finální krytina PVC a ne IPA.Ten polystyren se určitě nepokřiví ani nic jiného.Ten polystyren se ve skladbách plochých střech používá běžné a to většinou ve formě spádových klínů.Trapezový plech jako podklad pod polystyren a PVC se dává jen u výrobních hal kde tomu halaři říkaji studená střecha a u rodinných domů se tento plech nikdy nepoužívá .
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jura159:

Dobrý den, měl bych prosbu, jestli zakreslená st…
@jura159 Skladby, které ste uvedl by měly být správné.Nicméně zkuste navštívit třeba Dektrade a pokud u nich odeberete materiál na vaší střechu,tak vám Dekatelier navrhne skladbu zdarma na váš dům na míru.Přidavam fotografie skladby s Dekatelieru z jejich internetových stránek.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od standa80:

@jura159 Skladby, které ste uvedl by měly být spr…
@standa80 Děkuji za tip.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?